Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Puzzelen op het water

STREEK – De Watersportvereniging Maritiem Teylingen (WMT) organiseerde zaterdag 5 september een puzzeltocht op het water. Met ruim twintig boten en 61 deelnemers mag dit evenement jaarlijks genieten van een alsmaar groeiende belangstelling.

Door Joep Derksen

Mede-organisatoren Aafke en Luc Ravensbergen hebben vele, vele uren gestoken in de voorbereiding van het evenement. Na het startschot vanaf het Joppe voeren de deelnemers kriskras over de wateren in en rondom de Kagerplassen. Zij volgden hierbij de 25 instructies met coördinaten die in evenveel enveloppen gestopt waren. Ook tijdens het varen kunnen de deelnemers vele spelletjes doen, die door de organisatoren in grote papieren zakken zijn klaargelegd. Cryptische puzzels om de namen van boten te achterhalen, vragen over knopen, rebussen en het benoemen van een aantal Nederlandse vuurtorens. Ook wordt het Uni-eiland aangedaan om daar oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen en ballonscheren, te spelen.

Aafke Ravensbergen laat een plattegrond van de Kaag zien en informeert: “Op iedere locatie staat een bord met letters erop. Deze letters moeten de puzzelaars opschrijven en aan het eind door elkaar puzzelen om de correcte eindbestemming te achterhalen. We gaan namelijk aan het eind van de dag naar WSV Leidschendam aan de Vlietlanden om daar te overnachten.” En de mensen die de puzzeloplossing niet kunnen achterhalen? “Zij kunnen in de namiddag bellen om te horen waar ze naar toe moeten.”
De WMT organiseert op zaterdag 10 oktober het einde van het vaarseizoen met een verrassingstocht.