Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Geen groei treinpassagiers

VOORHOUT - Tijdens de stamtafel werd het college van burgemeester en wethouders opgeroepen te onderzoeken of en wanneer het spoor tussen Leiden en Haarlem verdubbeld zal worden door de NS. In dat geval zouden namelijk de kosten voor ondertunneling van het spoor door de NS betaald moeten worden.

Henk van den Broek, woordvoerder voor de regio Randstad-Zuid en Randstad-Noord van de NS, liet desgevraagd weten: “Het aantal sporen dat nu ligt tussen Leiden en Haarlem is twee. Er zijn geen plannen om deze sporen te verdubbelen naar vier. Wij zien daar geen aanleiding toe. We voorzien geen groei in het aantal passagiers voor de komende jaren. Het huidige aanbod kan prima per twee sporen vervoerd worden."