Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Markt verhuist naar Raadhuisplein

VOORHOUT – De wekelijkse markt wordt de komende weken als proef verplaatst van haar huidige locatie op de parkeerplaatsen bij het station naar het Raadhuisplein. De eerste dag dat dit gebeurt is vrijdag 11 september in verband met de najaarsfeesten. Echter, ook op de daaropvolgende vrijdagen komt de markt te staan op het Raadhuisplein.

Het college van burgemeester en wethouders wil proefsgewijs ondervinden of deze verplaatsing van de markt tot tevredenheid leidt bij de marktkoopmensen. Gedurende de markt zullen er minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de bezoekers van het Jacoba van Beierenhof, maar supermarktmanager Toon van Duin laat desgevraagd weten dat deze verplaatsing van de markt voor zijn zaak geen enkel probleem is.
Ook de marktkooplieden zijn positief. Richard Bakker van ’t Stoepje vertelt: “Het is jammer dat we tijdens de feestweek niet op de Herenstraat kunnen staan, maar de nieuwe locatie op het Raadhuisplein is een goede ontwikkeling. We zijn zo dichter bij Albert Heijn en ook voor de kleine winkels daar zal het goed zijn. Je doet het namelijk met elkaar: als het druk is op de markt is het ook druk in de winkels.” Poelier Hans Rualdy vult aan: “Groot voordeel van het Raadhuisplein is dat je daar als marktbezoeker meer in de luwte staat. We gaan de eerste keer kijken hoe alle marktkramen het beste op het plein kunnen staan en vervolgens kunnen we wellicht het aantal kramen nog uitbreiden. Onze verhuizing naar het Raadhuisplein is een goede ontwikkeling.”