Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

HKV restauratieprijs voor gerestaureerde boerderij De Hooghkamer

VOORHOUT – De eigenaren van de volledig opnieuw opgetrokken boerderij De Hooghkamer, Ina en Aad Groen, ontvingen uit handen van wethouder Gerrit van der Meer de HKV-Restauratieprijs. Het gelukkige echtpaar liet weten “zeer vereerd” te zijn met deze erkenning van al hun harde werk.

Door Joep Derksen

Al in november 2008 bracht Emiel van der Hoeven van de Historische Kring Voorhout (HKV) een bezoekje aan de Hooghkamer, dat nu een tweepandig woonhuis is geworden. Indertijd oordeelde hij al over de werkzaamheden, die toen nog in volle gang waren, “Wij van de HKV hebben wel eens gedacht: ‘Komt het nog wel goed?’, maar het is goed gekomen.” De waardering van de HKV werd fysiek geuit in de overhandiging van het inmiddels befaamde HKV-embleem en daarnaast een fraai schilderij.

Het echtpaar Groen was zeer verheugd: “De reden dat wij deze restauratieprijs kregen was dat we de restauratie zo mooi hadden gedaan. Het HKV-bestuur had unaniem besloten dat wij dit jaar de HKV-prijs mochten ontvangen. We zijn zeer vereerd en bevestigen het HKV-plaatje aan de voordeur.”

Vorige HKV-Restauratieprijzen:
2002: Makelaar Jos Geurts aan de Herenstraat 114. Oude postkantoor.
2003: Jan en Yvonne Groen in ’t Wout- van der Hulst, boerderij aan de Jacoba van Beierenweg 102.
2004: Bert en Elisabeth Nijman-Arentshorst aan de Jacoba van Beierenweg 73. Woning.
2005: Rob van den Burg, aan de Herenstraat 74. Winkel Stables voorheen van Karel Huyts.
2006: Familie Guido Ammerlaan, aan de Ter Haar Romenystraat. Brandweertoren.
2007: Theo Goozeling. Woonhuis en bollenschuur Weduwe P. Verdegaal aan de Engelselaan 51.
2008: Nico en Lenny van Dam, Woonhuis aan de Jacoba van Beierenweg 116.