Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

Mogelijk onderzoek naar realisatie ondergronds spoor

TEYLINGEN – De oproep van Ad van Deutekom om serieus te kijken naar alternatieven voor het verbeteren van de verkeerssituatie bij de spoorwegovergang in Voorhout, lijken effect te hebben. Fractievoorzitter Rose-Marie Keijzer (D66) pakte de bal op en stelde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 september dat zij dit onderwerp wilde bespreken tijdens de eerstvolgende commissievergadering.
Keijzer liet onder meer weten: “Op de lange duur zal een gelijkvloerse kruising voor de spoorwegovergang niet gewenst zijn. Een eventuele ondertunneling zal leiden tot hoge kosten maar als je het spoor onder de grond legt, dan kun je de grond erboven weer gebruiken voor ontwikkeling. Er zijn voor zo’n project dus niet alleen hoge kosten, maar ook hoge opbrengsten. D66 stelt daarom de raad voor een oriënterend onderzoek in te stellen naar de haalbaarheid van het ondergronds aanleggen van een station in Voorhout. Kijk dan ook naar de niet-financiële baten, zoals het milieu en de sociale aspecten. Het is niet ons doel om veel geld uit te geven aan grote onderzoeken, maar laten we als gemeente nu eens alle kosten op een rijtje brengen. Zo kunnen we voorkomen dat we het gebied bij het spoor volbouwen en het na 20 jaar blijkt dat er niet goed is nagedacht over een alternatief. Ik wil dat met u bespreken op 5 november.” De raadsleden gingen akkoord met dit initiatiefvoorstel om te bespreken of een onderzoek wordt ingesteld naar de haalbaarheid van het ondergronds aanleggen van een station in Voorhout.