Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 september 2009

Opening Expositie

LISSE – In Museum De Zwarte Tulp vindt van 25 september tot en met 13 december de expositie “Ik schilder met mijn camera” van Henk Meijerink plaats. Deze expositie wordt op vrijdag 25 september om 16:00 uur geopend door René van Elburg, die al tientallen jaren bevriend is met Meijerink.

Meijerink (1928 – 2007) was zeer getalenteerd als reclamefotograaf, mede vanwege zijn uitzonderlijke vakmanschap op het gebied van originaliteit, vakmanschap en innovatie. In feite stond Van Elburg mede aan de basis van Meijerink’s carrière. “We zaten op een dag in een oude Volkswagen en zeiden tegen elkaar dat we stapeldol werden van die lastige klanten. We vonden dat het tijd werd om iets te creëren waar mensen naar zouden gaan vragen. Zo zijn we op het idee gekomen dat Meijerink bloemen fotografeerde en dat mijn bedrijf deze ging reproduceren. In feite ben ik degene die met Henk begonnen is aan de hele ontwikkeling van Henk en zijn fotografie. Die middag in de Volkswagen was het begin van zijn ontwikkeling en ik heb veel aan hem te danken.”

In de loop der jaren specialiseerde Meijerink zich in het fotograferen van bolbloemen en planten, wat uiteindelijk heeft geleid tot een collectie van 100.000 foto’s. Een selectie met een deel van de meest bijzondere exemplaren is tot en met 13 december in de tentoonstelling te bewonderen. Liefhebbers van bloemen, tuinen of fotografie kunnen hun hart ophalen bij deze expositie, die René van Elburg op vrijdag 25 september om 16:00 uur zal openen.
Museum De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a, 2161 HN Lisse, T: 0252 417 900, W: www.museumdezwartetulp.nl.