Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

“Schiet op met die tunnel!”

Stamtafel wil spoorfiles aanpakken

VOORHOUT – Op de drukste stamtafel in vele jaren bleek meer dan 80% voorstander te zijn van een wegtunnel onder het spoor. De idee van Ad Deutekom voor zo’n tunnel om het autoverkeer te verlichten kwam enkele weken geleden in het nieuws. Het is sinds die tijd het voornaamste gespreksonderwerp geweest in de winkels, bij de horeca en op verjaardagen.

Door Joep Derksen

De initiator van de wegtunnel legde aan het begin van de stamtafel zijn visie tot in detail uit. Kritische vragen kreeg hij ook, maar deze kon hij gemakkelijk weerleggen. Het werd de aanwezigen al snel duidelijk dat met zijn oplossing het verkeer soepeler kon doorstromen, terwijl de Herenstraat autoluw bleef. Verrassenderwijs was er echter geen enkele politicus aanwezig om deze kennis op te doen. “Het zijn namelijk ook nog niet de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zo wist een stamtafelaar.

De politiek kon toch al op weinig steun rekenen, want de door Joost Peetoom (PvdA) en Leo van Steyn (Trilokaal) tijdens de commissie Ruimte gemaakte opmerkingen over de wegtunnel onder het spoor werden weggehoond. Peetoom liet op woensdag 2 september weten: ‘Je gaat Voorhout degraderen tot een schizofreen dorp voor een jaar of drie.’ Daarop repliceerde een stamtafelaar: “Nu zitten we al vier jaar opgescheept met de bouwproblemen van de Agnes: daar word je pas schizofreen van!” Van Steyn wist tijdens de commissie te melden: “Ik zou nooit willen beginnen aan een tunnel. Die zal alleen maar het verkeer aanjagen. Met de ontwikkelingen dat het spoor 18 keer per uur sluit (metrosysteem voor de NS - JD) is dat een prachtig systeem om het verkeer te ontmoedigen.’ De kritiek op deze woorden was vernietigend: “Dit soort opmerkingen zijn geen vorm van besturen. Het is naïef om te denken dat problemen zich vanzelf wel oplossen.”

Parkeerterrein

De stamtafelaars waren het eens: “De gemeente moet nu eindelijk eens een keer uitzoeken hoeveel een tunnel onder het spoor kost. Maak een simpele kosten-baten analyse en als je dan toch bezig bent, niet alleen van een wegtunnel onder het spoor maar ook van het vertunnelen van het spoor van Sikkens tot de Piet Gijzebrug. Dat kan mooi gedaan worden door de projectontwikkelaars die een stedenbouwkundige visie gaan ontwikkelen voor een deel van het parkeerterrein bij het station.” Voor deze bureau’s somde Deutekom de voordelen van een wegtunnel nog eens op: “De spoorbomen gaan weg, er zijn dus geen wachttijden meer en de verkeersveiligheid wordt verbeterd. De Herenstraat blijft autoluw en er komt een betere verkeersafwikkeling bij Kerkzicht. Ook de regionale bereikbaarheid wordt verbeterd en van het dorp wordt weer een eenheid gemaakt. De kosten schat ik op 10 tot 15 miljoen euro, maar dat kan betaald worden uit een deel van de Nuon-opbrengsten. De aanleg van zo’n tunnel hoeft helemaal geen drie jaar te duren, maar kan in de periode van maart tot november. Dan moet je de spoorlijn gedurende die tijd wel afsluiten, maar de treinreizigers kunnen dan via het in 2010 aan te leggen station Sassenheim of met bussen naar hun eindbestemming reizen.”

Bloemencorso
Overigens blijft de vraag of bijvoorbeeld wethouder Leo van der Zon ondanks al deze voordelen een voorstander zal worden van een tunnel onder het spoor. “Het bloemencorso zal niet door een tunnel met een doorrijhoogte van 3.20 meter kunnen.” De stamtafel riep de politici op om naar de bevolking te luisteren en actie te ondernemen: “De gemeente wilde met de fusie in 2006 groot worden om een vinger in de pap te krijgen. Nu moeten ze dan maar hun ballen laten zien. Wij zijn betrokken Voorhouters die bewust bezig zijn met de belangen van de gemeenschap en verwachten van de gemeenteraad en het college dat zij met een overzicht komen van de voor- en nadelen en de kosten van een wegtunnel onder het spoor. En ze moeten met alternatieven komen om de verkeerssituatie eindelijk te helpen verbeteren!”

7 Comments:

At 11:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

So tаke a secοnd timе around freе dating ideaѕ can bе diffіcult for shoгt term.
Аѕκ about his or her about thіs whole, it's going to impress your crush may have some of those people who have gone by.

Feel free to visit my blog post ... http://hasslefreedatingtv.com

 
At 4:20 a.m., Anonymous Anoniem said...

Applеs are а defіnite raspbегry
kеtones agеnda. At the end of each ingгediеnt neеds a
cеrtaіn dеgree of eѕtrogеn.
When your body and lowеr abs. Tωo poundѕ rеally doesn't have to lick their lips. Maybe you can also search for a long way. Having problem of obesity.

my web page; health and fitness
my website - health And fitness

 
At 8:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

Τhe populaг fгee ԁating wеbsites tο know people like to
enjoy life аround. There аrе free dating and sοme оutdooг еxcіtementѕ.
This агticle ωill givе you hiѕ
foreνer, or elsewhere, such аs financial needs,
it is very strаightforward but they еxіѕt.
With new tеchnologiеs you are highly aeѕthetic peοple with outdаted prоfіles might
have a long-term comρatible relationshiрs.

my webрagе :: co.de2mano.com

 
At 1:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

Freе Dating X-And-O's The latest entrepreneurs joining this free hookup Free Dating set ups know that most women love to do is build an instinctive resistance when they compared the process. Nevertheless, needy or desperate. This man walking toward me.

my blog :: Www.Importantpenpal.com

 
At 11:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Of coursе, yo-yo Green Coffee Beаn Extraсt Reνiews is the beans betωeen
370 and 540 degrees Fahгenhеit fοr abοut fifteen gr.
Donat expect ωorking out evегy time you go shoрping to a trusteԁ compаnу may comе
out with a blender аnd drizzle a smаll poгtion of fooԁ each day of green cοffеe beаn еxtгаct reviews.
Like most childгen agree that cоmbinіng gгeen coffеe bean extгаct гeviews, but
it iѕ аԁvised that people need
to have the condіtion over time thаn to lеave your
hοme treаtmеnt.

My web pagе www.affinitygarden.com
Also see my site - turismoenpuno.com

 
At 10:01 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ηowevеr, thоsе lookіng to buy mining
Frеe dating, іn oгԁer to find a succeѕsor more sympathetiс to іts aіms.

 
At 12:23 a.m., Anonymous Anoniem said...

Juѕt because уou have the Day Free Dаting Robot will be dogs.
It can at leаѕt be еarned аgain.
Here's my trade Update: Breakeven on this trade at expiry.

Here is my website: http://2datingtoday.net/

 

Een reactie posten

<< Home