Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Creatief met een beperking

SASSENHEIM – Voor de zesde keer hield Creatief Atelier’t Bollenpalet een open atelier: dé gelegenheid voor buren, familie en nieuwsgierigen om te zien welke prachtige kunstwerken de getalenteerde leerlingen het afgelopen jaar zoal hebben gemaakt. De tentoongestelde werken, waaronder schilderkunst, creatieve materialen en keramiek waren op twee locaties te bezichtigen.

Door Joep Derksen

“Het doel van deze open dag is niet zozeer om kunst te verkopen”, laat de organisatie weten. “We willen laten zien waar we mee bezig zijn en de leerlingen kunnen hun creaties tonen. Een dag als vandaag is ook plezierig voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking die zich afvragen wat de toekomstige werkplek voor hun zoon of dochter kan zijn.”

Bezoekers Linda en Fabian van Nobelen vonden het open atelier een plezierige ervaring: “Zo mooi als deze mensen kunnen tekenen en schilderen; dat doen wij niet na. Misschien gaan we wel een leuke tekening kopen.”
Bij het keramiekgedeelte van het open atelier prijst een van de leerlingen de waar aan: “We gaan puinruimen, dus alles moet weg”. Een ander gaf een tip over hoe je een spijker in een stuk hout slaat, zonder dat je op de eigen vingers timmert: “Houd die spijker vast tussen de tanden van een vork.”