Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

Zilveren barensteel voor Cees Molenaar

“Voor 46 jaar belangeloze inzet”

SASSENHEIM – De allereerste zilveren barensteel, een nieuwe gemeentelijke prijs, is dinsdag 3 november uitgereikt aan Cees Molenaar. De Sassenheimer werd in het zonnetje gezet nadat hij zich 46 jaar lang belangeloos voor de IJsclub Sassenheim heeft ingezet. Voor Molenaar zelf was het eerbetoon een grote verrassing: “Dit had ik niet verwacht. Ik ben helemaal sprakeloos.”

Door Joep Derksen

Tijdens de jaarvergadering van de IJsclub Sassenheim werd bekend gemaakt dat Molenaar zijn bestuursfunctie na meer dan vier decennia zou neerleggen. Voorzitter Rob Kuyp liet weten: “Cees geeft de pijp aan Maarten. Hij zat sinds 1963 in het bestuur van de Sassenheimse IJsclub en dat is heel erg speciaal. Er zijn maar weinig mensen van de jongere generatie die het zo lang uithouden.”

Hierop kwam wethouder Wim Hollart de zaal binnen lopen en hij nam het woord. “Als gemeente hechten wij veel belang aan het werk dat door vrijwilligers in onze gemeente wordt verricht. Daarom hebben wij vrijwilligersprijzen ingesteld en een vrijwilligerscompliment. Dit jaar heeft de gemeenteraad een nieuwe gemeentelijke prijs in het leven geroepen: “De Opsteker”, in de vorm van een zilveren barensteel.”

Voor de toekenning van deze Opsteker komen alleen mensen in aanmerking die aan bepaalde randvoorwaarden voldoen. Ze moeten zich belangeloos (als vrijwilliger) verdienstelijk hebben gemaakt voor een kern van Teylingen of inwoners van een van de kernen. Door middel van persoonlijk initiatief moeten ze een positief effect hebben gerealiseerd voor de leefomgeving en/of een belangrijke bijdrage op het terrein van de maatschappelijke ontwikkeling hebben geleverd.

Revers

De zilveren barensteel is de dwarsbalk in ons gemeentewapen. De onderscheiding is ontworpen in de vorm van een zilveren speld die je op je revers kunt steken. Daarnaast is de onderscheiding natuurlijk bedoeld als een groot compliment aan de gedecoreerde. Vandaar dat hij in de dubbele zin van het woord een opsteker is.

Hollart: “Cees Molenaar heeft deze Opsteker dik verdiend. Hij was een zoon van een schipper die bollen vervoerd. Hij kon goed schaatsen en had in de winter weinig of geen werk. Hij wilde zich nuttig maken voor de gemeenschap en deed dat bij de IJsclub. Cees heeft veel strenge winters meegemaakt en tot in de late avond en ochtenduren geveegd en sneeuw geruimd. Tevens heeft hij het predikaat van ijsmeester en dat betekent: wakken afzetten en zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. De werkzaamheden zijn zeer divers: als er geen ijs is, zal er toch onderhoud uitgevoerd moeten worden aan het clubgebouw: verven, de straat onderhouden en de boel draaiende houden. Hij is een veelzijdig, actief en betrokken bestuurslid: kortom, iemand die naar de mening van het gemeentebestuur van Teylingen bij uitstek in aanmerking komt voor de opsteker in de vorm van deze allereerste zilveren barensteel die in de geschiedenis van de gemeente Teylingen wordt uitgereikt.”
Molenaar had er geen woorden voor: “Dit had ik niet verwacht. Ik ben helemaal sprakeloos.”

1 Comments:

At 9:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ohhhhhh, wat ben ik toch trots op mijn lieve pappa!! XXX

 

Een reactie posten

<< Home