Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2010

Definitieve verhuisdatum wordt snel bekend gemaakt

TEYLINGEN – “Het is niet zo dat we niets gedaan hebben de afgelopen maanden.” Hans Al, directeur van woningcorporatie Stek, reageert op het bericht dat de Agnesbewoners met een lichte zorgvraag niet in april terug kunnen naar het centrum van Voorhout. Samen met de gemeente Teylingen en ActiVite was Stek in november mede-ondertekenaar van een contract om deze Agnesbewoners met behulp van renovatiewerkzaamheden, alsnog op de jaren geleden toegezegde locatie te krijgen.

Door Joep Derksen

In eerste instantie wil Al helemaal niet reageren. “De communicatie naar buiten toe loopt via ActiVite. Het gaat in eerste instantie om de groep mensen met een lichte zorgvraag. Ik wil ActiVite niet voor de wielen rijden. Met z’n drieën hebben we vastgesteld dat we niet vinden dat de mensen uit de krant moeten lezen hoe het ervoor staat.” Dat wethouder Van der Zon wel reageert, vindt Al toch begrijpelijk: “Dat hij wat zegt, is voor zijn verantwoording, maar Van der Zon heeft ook een politieke verantwoordelijkheid.”

Toch steekt Al van wal: “Morgenochtend (woensdag 10 februari – JD) komen verschillende partijen bij elkaar, waaronder ActiVite, de gemeente, Stek en de brandweer. We gaan dan kijken naar de regelgeving, de technische aspecten en willen verschillende zaken afstemmen in de werkgroep. Het gaat dan bijvoorbeeld om de bouwkundige planning, installatieplanning en de soort vloerbedekking, maar ook om het regelen van de oververhuizing en het informeren van het personeel. Vervolgens moet het vergunningentraject geregeld worden, maar dan gaat het ook echt lopen.”

Vertraging

Al verduidelijkt over de vertraging: “Het aangepaste pand Herenstaete (de nieuwe Agnes – JD) gaat er iets anders uitzien dan we in november met elkaar gedacht hebben. Dan blijkt dat je veertien dagen extra de tijd nodig hebt en komt er ook nog een kerstvakantie tussendoor. Maar na woensdag 10 februari komen we echt met een definitieve datum naar buiten waarop de mensen kunnen verhuizen. Desnoods moeten we in het weekend doorwerken, maar de datum moet gehaald worden. Op basis van die datum, kunnen afspraken gemaakt worden over het inhuizen van de bewoners met een lichte zorgvraag. We willen dat de mensen om wie het gaat dit uit onze mond horen en niet via de krant.”

Toch is het vreemd dat drie partijen in november afspraken hebben gemaakt om de Agnesbewoners in april definitief te kunnen laten verhuizen en dat pas na drie maanden nog een “afstemmingsgesprek” moet plaatsvinden. Dat had ook al binnen twee weken na de ondertekening van het contract kunnen gebeuren. Al: “Het is niet zo dat er niets is gedaan. Deze week is een installateur bezig om installaties te plaatsen. Ook bereiden bedrijven de bewapeningen voor. Er gebeurt al een heleboel, maar soms lopen dingen anders dan gedacht. Ik ga nu niet in op wat die veranderingen zijn, maar je hebt bijvoorbeeld te maken met conflicterende regelgeving. Er zijn een hele hoop partijen die er naar moeten kijken. In november kwamen we met een principeoplossing, maar in detail moest er nog veel extra gebeuren. Morgen hakken we de knoop door en heel kort daarna volgt de bouwaanvraag. Dan gaat vanaf maandag het vergunningentraject lopen.
Ondanks herhaald aandringen heeft ActiVite geen reactie gegeven voor het tijdstip van het ter perse gaan van de krant.