Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2010

“Je hoopt op meer”

TEYLINGEN – De gemeenteraad van Teylingen mag maar liefst twee nieuwkomers verwelkomen: Trots en de ChristenUnie. Waar Frans Nederstigt, lijsttrekker van de ChristenUnie in 2006 slechts 30 stemmen tekort kwam, had hij dit keer precies voldoende mensen die het vakje van zijn partij rood kleurden. Hij sleepte een van de drie restzetels in de wacht. Ed Wegman mag namens Trots zitting nemen in de gemeenteraad en ook zijn partij krijgt een zetel.

Door Joep Derksen

De anders altijd enigszins verlegen overkomende Nederstigt was in de nacht van woensdag op donderdag uitgelaten: “Aan het begin van de avond zaten we op 1 of anderhalve zetel, maar daarna kwamen we onder het stemmenaantal van een zetel te zitten. Ik heb dus behoorlijk met de billen bij elkaar gezeten. De vorige keer was het net niet en nu net wel. Dat vind ik wel gerechtigheid. Ik ben hartstikke blij in het in ons gestelde vertrouwen van zo ontzettend veel mensen. Nu gaan we er met z’n allen voor zorgen dat we dat vertrouwen waarmaken: samen op weg naar een sociale samenleving.”

Lijsttrekker Ed Wegman van Trots is ook trots op het resultaat: “We staan nu in Teylingen op de kaart en dat was onze primaire doelstelling die we nu gehaald hebben. Aan het begin van de avond stonden we op anderhalve zetel en dan hoop je op meer, maar hier ben ik ook zeer tevreden mee. De komende vier jaar willen we ons programma uitvoeren en kijken waar de coalitie keuzes maakt op het gebied van de aankomende bezuinigingen. Als je belastingen niet wilt verhogen, moet je elders kijken, zoals de miljoen euro aan subsidie die jaarlijks naar de bibliotheek gaat: dat is 100 euro per lid.”
Hebt u al een telefoontje van Rita Verdonk (oprichter van Trots – JD) gehad? “Nee, die is heel druk met andere lijsttrekkers die elders goede resultaten hebben behaald. Maar Trots op Nederland staat nu op de kaart. Het zal wellicht lastig worden voor mij als enig raadslid, maar ik kan met burgerraadsleden werken en dat lijkt mij een aantrekkelijk alternatief. Ik ga me 24 uur per dag inzetten voor de goede zaak.”