Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2010

“Reïncarnatie is een logisch gevolg van consequentie en harmonie”

Paul Veger combineert spirituele met het materialistische

RIJNSBURG – Hij is een van de succesvollere ondernemers in de Duin- en Bollenstreek, maar houdt zich meer dan de gemiddelde medemens bezig met het spirituele. In zijn jeugd behoorden vierhonderd jaar oude bomen tot zijn eerste vrienden, maar hij onderscheidde zich tevens door zijn grootschalige aanpak van de activiteiten die hij opzette. Binnenkort vliegt hij zelfstandig naar India om daar het project ‘Flight of imagination’ op te zetten, waarbij hij Nederlandse en Indiase kinderen met elkaar in contact wil brengen aan de hand van hun gelijksoortige dromen. Redenen genoeg om eens uit te vinden wie Paul Veger, directeur en oprichter van Decos Technology Group, nu eindelijk is.

Door Joep Derksen

“Voor mij zijn er geen onmogelijkheden. Ik ben een intuïtief mens en als ondernemer werk ik met het nieuwste idee of visie. Ondernemen is dromen realiseren en dat moet je samen met anderen doen; je kunt het niet alleen. Ik ben na mijn studie Informatica in Leiden begonnen als ondernemer omdat ik niet wilde werken. En nog altijd werk ik niet; ik ben gewoon aan het ondernemen. Het woord ‘werk’ werkt gewoon niet voor mij”, aldus Veger.

Hij vervolgt: “Ik ben een bevlogen ondernemer en ik volg mijn inspiratie. Ik doe het niet voor het materiële gewin. Dat het bedrijf ook aardse resultaten heeft, waardoor ik mijn gezin ervan kan onderhouden, is niet het doel, maar het resultaat. Als iets waar ik mee bezig ben namelijk echt werk dreigt te worden haak ik snel af. Dat is mijn zwakke kant. Mijn vrouw moet me ook niet vertellen dat ik de vuilniszak buiten moet zetten. Ik moet eerst inspiratie opdoen om die zak zelf weg te willen brengen. Dat verplichtende is echt een issue bij mij.”

Bomen

Veger zegt dat hij heel spiritueel is, toch antwoordt hij in het
profieldeel dat hij ooit nog eens een eigen landgoed en een jet wil. Dat zijn toch behoorlijk materialistische zaken. “Voor mij zijn deze twee juist heel spiritueel. Vliegen is het bedwingen van de ruimte; de wereld wordt heel veel kleiner en je krijgt een grote dosis aan inspiratie. Het gaat mij ook niet om het landgoed, maar om de oude bomen langs de laan die naar het landgoed leiden. Al van jongs af had ik heel goed spiritueel contact met bomen. In mijn jeugd woonden we in Maarn, in een bosrijke omgeving. Ik wilde altijd naar buiten, weer of geen weer, en ik vond het heerlijk in de tuin te zitten en te zijn. In die tuin voelde ik me zeer vertrouwd en welkom geheten door de bomen. De ene boom vroeg om aandacht en de andere zei wat terug. Natuurlijk hoorde ik dat niet, maar ik voelde dat: door contact diep in mij. In de bomen zit een grote wijsheid en liefde voor de natuur, net als in ons allen. Deze ervaring zit bij mij diepgeworteld.”

Wat is Veger’s grootste valkuil? “Ik heb spijt van mijn naïviteit. Ik kan bijna nooit wijzen naar een ander als iets fout gaat. Beslissingen die misgaan, hebben met mij te maken omdat ik zelf de oorsprong ben van dat besluit. Ik creëer namelijk mijn eigen leven, dus ben ik ervoor verantwoordelijk.” Gelooft u in reïncarnatie? “Absoluut. Met dit leven kom ik zover als ik kom, maar ik zou dat nog verder willen vervolmaken. Wat ik nu doe, wil ik meenemen naar een volgend leven. Mijn geloof in reïncarnatie is niet ontstaan uit wanhoop, maar uit hoop, liefde en vertrouwen. Consistentie en harmonie liggen aan de oorsprong van reïncarnatie: je bent een ziel op een aardse missie en dat is de vreugde van het hier zijn; dat je de dingen verder kunt brengen. Als je als ziel gekozen hebt hier te zijn, dan is het van belang hier ook waardevol te zijn en iets van betekenis te doen. Wat je aan aardse zaken verzamelt tussen je geboorte en je dood, doet er absoluut niet toe. Ik heb gekozen hier te zijn en door mijn keuzegedrag wil ik een stap verder komen.”

Bruggen

Over Veger’s levensbepalende keuzes zegt hij: “Bij de padvinderij was ik actief in de natuur en ging samen met anderen bruggen bouwen en avonturen beleven. Rond mijn 12de besloot ik om te ondernemen, met allerlei activiteiten. Dat varieerde van een drive-in disco tot jazzorkest en een handeltje in radiozenders. Ook organiseerde ik feesten en ik deed alles op grotere schaal dan anderen. Bij mijn studiekeuze heb ik gekozen voor de vreugde uit mijn leven; de technologie en op mijn 18de startte ik mijn eerste onderneming. Indertijd moest ik daarvoor toestemming van de rechter krijgen, omdat ik jonger dan 21 jaar was.”
Het groter denken dan anderen is altijd gebleven. “Decos kan minimaal vijf keer zo groot worden als nu, met haar huidige 200 medewerkers. In de informatietechnologie moet je blijven groeien en nieuwe technieken ontwikkelen, maar we zullen onze huidige cultuur, enthousiaste mensen en leuke klanten behouden. Ik ben een man van vertrouwen en geloof niet in angst. Als je zo in elkaar zit, werkt het ook voor je.”