Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2010

Kinderen bij elkaar brengen om dromen uit te laten komen

Wat begon als een droom voor een individu begint uit te groeien naar een gebeurtenis dat de levens van honderden kinderen kan veranderen. Al jaren had Veger plannen om “ooit” nog eens met zijn eigen eenmotorige Piper Malibu Jetprop naar India te vliegen. Op zijn werkkamer thuis hangt dan ook al jaren de vliegroute die hem over landen als Egypte, Saoedi-Arabië, Oman en Pakistan brengt. In dit kader wilde hij een “Droomproject” opzetten, waarbij kinderen uit India en Nederland hun dromen op papier zetten en vervolgens in contact komen met kinderen die vergelijkbare dromen hebben aan de andere kant van de wereld. “Het droomproject kwam bij de vlucht als extraatje, maar nu wordt het groter dan het project zelf.”

In 1999 begon Veger met zijn opleiding tot piloot: “Ik houd van ruimte, reizen en het feit dat ik een wereldburger kan zijn. Vanuit een vliegtuig beleef ik mijn liefde voor de wereld. Er is geen mooiere manier om de aarde te beminnen; je kunt een groot deel van de wereld omarmen. Het is lange tijd mijn droom geweest om zelf een keer naar India te kunnen vliegen en vanaf maandag 8 maart ga ik dat realiseren, samen met twee andere piloten.”

Veger legt uit over het “Flight of imagination” project: “India is geen derdewereldland en ik wil het gelijkwaardige laten zien tussen Nederland en India door het samenbrengen van de kinderen met hun counterparts aan de andere kant van de wereld. Ieder mens heeft evenveel potentieel. Ik laat de kinderen uit India en Nederland hun droom op papier tekenen en mijn enige werk is hun dromen samen te brengen. Als een kind een droom heeft, die voor hem of haar waardevol is, dan moet die droom ook uit kunnen komen.”

Hij vervolgt: “Ik neem de tekeningen van de Nederlandse kinderen mee in het vliegtuig naar India, als een soort luchtpost. In India willen we die tekeningen tentoonstellen en de kinderen daar kunnen zien welke droom het beste past bij hun eigen droom. Vervolgens kunnen wij een link maken tussen de dromen van de kinderen.”