Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2010

Stem veilig!

SASSENHEIM – De leerlingen van basisschool ’t Bolwerk en de buitenschoolse opvang B4Kids grepen woensdag 3 maart de verkiezingen aan om aandacht te vragen voor de in hun ogen slecht aangelegde oversteekplaats.

Voorafgaand aan het opknappen van de Menneweg, waaraan deze onderwijsinstellingen liggen, was er een zebrapad op een verhoogd stuk weg. Bij afronding van de “Mennewegrevitalisatie” bleek dit zebrapad en de verhoging verdwenen te zijn. Na maanden van protesten door de leerlingen, leraren en ouders, zwichtte het gemeentebestuur voor de druk en zegde toe om alsnog een oversteekplaats te realiseren.

Het eindresultaat stelt de gebruikers zwaar teleur. Marianne van den Anker, directeur van basisschool ’t Bolwerk liet weten: “Dit is de meest goedkope uitvoering. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen ligt niet alleen bij de school, maar juist bij de gemeente. Zij moeten een verhoogd zebrapad aanleggen! Wij grijpen deze verkiezingen aan om iedereen te laten weten dat ze veilig moeten stemmen.”