Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2010

Jeugd in de natuur

STREEK – De gemeenten Hillegom, Noordwijkerhout en Lisse laten onderzoeken hoe de schooljeugd het beste wat kan leren van de natuur en het milieu. Een extern bureau gaat voor een bedrag van circa 20.000 euro uitvlooien wat de beste manier is. De leerlingen samen met een expert op het gebied van vogels, paddestoelen of zeeschelpen op pad sturen is te simpel gedacht, zo blijkt uit de reactie van wethouder Bas Brekelmans (VVD).

Hij liet dinsdag 23 februari weten: ‘Het is goed jongelui onderwijs te geven op het gebied van milieu en natuur. We gaan onderzoeken wat de meest verstandige manier is om dit te doen. Moet het door leskisten met documentatiemateriaal of bloemen en bossen? Of dienen de jongeren een papavercentrum te bezoeken? De drie gemeenten geven de opdracht aan het adviesbureau om te onderzoeken hoe we dit het beste vorm kunnen geven.’
De opdracht voor het onderzoek wordt op donderdag 1 april verstrekt. Na de zomer worden de conclusies voorgelegd aan de drie gemeentebesturen. Hierna wil het bestuur de uitkomsten van deze opdracht opnemen in de uitvoering van het project Natuur- en Milieueducatie.