Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2010

“Bouw sociale woningen bij Oosthaven”

SASSENHEIM – De drie stedenbouwkundige plannen voor het plan Narcissenlaan die enkele weken geleden gepresenteerd werden, hebben tot heftige reacties geleid. Maar liefst 79 omwonenden hebben een protestbrief ondertekend met de indringende oproep aan het college van burgemeester en wethouders om na ruim vier jaar eindelijk eens een keer te luisteren naar de bewoners.

Door Joep Derksen
De heer de Jong en Magda Langemaire wonen aan weerszijden van het te realiseren nieuwbouwproject. Zij vertegenwoordigen de andere bewoners als ze vertellen: “De gemeente heeft een carrousel van plannen gemaakt, waarbij geplande ontwikkelingen van de Oosthaven, het verplaatsen van de brandweerkazerne en de nieuwe sociale woningbouw aan de Narcissenlaan met elkaar gekoppeld worden. Deze plannen zijn echter ingehaald door de realiteit: door de economische crisis wil niemand nog de dure woningen die enige jaren geleden gepland waren bij de Oosthaven. Ook is de brandweer geregionaliseerd: wacht eerst de toekomstplannen af van deze nieuwe organisatie met betrekking tot de Sassenheimse brandweerkazerne.”

Langemaire vult aan: “Voor alle duidelijkheid: wij zijn niet tegen sociale woningbouw. Sterker nog, ik vind het heel goed dat deze woningen er komen en het mag ook op de Narcissenlaan. Maar niet in de vorm van de huidige plannen. Ons was toegezegd dat de stijl van de huizen in de wijk Mennepark zouden worden doorgetrokken. Nu praat men over 90 woningen met vier- tot vijflaags appartementen. Ze bouwen een flat in mijn achtertuin! En het lijkt wel dat er geen groen mag zijn, als je sociale woningbouw maakt. Het gaat allemaal de lucht in en het ziet er niet uit. Waarom moet Sassenheim op de Bijlmer gaan lijken? Bouw waar vraag naar is: op hoogbouw zit niemand te wachten. En als je meer ruimte nodig hebt, kun je ook een deel van de sociale woningen bij de Oosthaven realiseren.”
Gezamenlijk besluiten ze: “We hebben niet het gevoel dat de afgelopen jaren naar onze serieuze bezwaren geluisterd is. De gemeente gaat gewoon uit van haar eigen plannen. Wij willen dat nieuwe plannen ontwikkeld worden die uitgaan van maximaal 70 en 80 woningen, zonder de brandweerkazerne. Dan kunnen er minimaal twee lagen af van die nieuwe woningen en kun je échte grondgebonden woningen realiseren.”