Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2010

Liefdesnest van 8½ meter hoog


VOORHOUT – Ter ere van het 35-jarig huwelijk schonk Cok van Steyn zijn vrouw Nelleke geen bloemetje, maar een heel nest. Een ooievaarsnest, om precies te zijn. “Dit is een blijvende herinnering: niet zozeer voor onszelf, maar juist voor de hele Voorhoutse gemeenschap.

Net als Sassenheim en Warmond hebben wij nu ook een ooievaarsnest”, zo laat de echtgenoot weten. Hij voegt er gehaast aan toe: “Overigens is het opzetten van dit nest geen hint richting mijn kinderen dat ze moeten opschieten met het produceren van de volgende generatie!” Het echtpaar kijkt naar het eindresultaat: “Mooi he? Dit is het eerste ooievaarsnest in Voorhout en ook nog groter dan die in Sassenheim!”

Wout Ardon heeft de Larixboom met eigen handen gekapt en gestript, met toestemming van Staatsbosbeheer. Hij laat weten: “De maand juni is perfect om een ooievaarsnest te plaatsen. De jonge ooievaars zwerven namelijk twee jaar om nesten te verkennen en juist in deze maand komen ze van hun nest af.” Er is dus een grote kans dat dit ooievaarsnest langs de zuidelijke randweg volgend jaar twee bewoners heeft.