Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Sportstimulering

LISSE – Voor het eerst heeft de gemeente een Nota Sportbeleid opgesteld, die officieel wordt zodra de gemeenteraad in september haar toestemming geeft. Het college van burgemeester en wethouders heeft drie doelstellingen, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 24 augustus weten.
De Roon: ‘De gemeente wil zich inzetten voor het stimuleren van sport door ouderen en jongeren. Daarnaast willen we de gehandicaptensport bevorderen en (top)sportactiviteiten en –evenementen stimuleren.’ Om dit allemaal te bereiken heeft de gemeente 25.000 euro gereserveerd; dit bedrag is bijna gelijk over de drie doelstellingen verdeeld. De wethouder: ‘Als gemeente hoop je dat je met bescheiden middelen wat kunt stimuleren. De basketbalvereniging zou bijvoorbeeld het rolstoelbasketbal kunnen gaan opzetten. 25.000 Euro is inderdaad geen hoog bedrag, maar daar moet de sport in Lisse het mee doen. Als ze dit niet interessant vinden, dan merken we het wel.’