Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2010

Familievoorstelling van Annie M.G. Schmidt

NOORDWIJK – Een originele familievoorstelling van een theaterstuk van Annie M.G. Schmidt, is op donderdag 16 en vrijdag 17 september te bewonderen in “De Muze”. ‘De dader heeft het gedaan’ is een gezamenlijk muziektheaterproject van jongeren tussen 12 en 22 jaar, van ZeePtoneel en Kleijnkoor. Zij hebben een maand lang gerepeteerd om succesvolle uitvoeringen te tonen.

Voor velen is ‘De dader heeft het gedaan’ een kennismaking met de teksten van deze bijzondere Nederlandse schrijfster en met de muziek van Harrie Bannink. Het stuk begint met een filmpje dat opgenomen wordt voor een TV-reclamespot. Koks en serveersters dansen en zingen, waarna De actrice Tonia Tudor proeft van Lennox Paprikasaus. Haar partner doet dat ook en valt dood neer. Het is geen ongeluk, maar moord door vergiftiging. Politie-inspecteur Van Dijk en zijn rechterhand Streefkerk proberen de misdaad op te lossen. Ze worden daarbij voortdurend voor de voeten gelopen door Tonia. Die weet het allemaal beter omdat ze alle boeken van Agatha Christie heeft gelezen.
De voorstellingen vinden plaats in “De Muze” te Noordwijk op donderdag 16 en vrijdag 17 september 2010: aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop (10 euro per ticket) geschiedt via de kassa van de Muze.