Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2010

“Verkeersopstoppingen zijn geen probleem”

Voorhout – Nu de renovatie van de Herenstraat is afgerond, blijkt dat het gelukt is om het autoverkeer flink af te remmen. Zodra een fietser op de weg rijdt, durft geen automobilist deze tweewieler in te halen, als er in de verte van de andere kant een tegenligger opdoemt.

Daarnaast is er het probleem van de vele vrachtwagenchauffeurs die te pas en te onpas hun trucks op de Herenstraat parkeren. Hierdoor ontstaan grote verkeersopstoppingen en een lange file wachtende auto’s zorgt voor meer CO2 in de lucht en is dus slecht voor het milieu. Bovendien is het de vraag of het winkelend publiek het zo fijn vindt om de uitlaatgassen in te ademen. Indachtig de woorden van oud-wethouder van Teylingen Gerrit van der Meer: “Een biefstuk zonder uitlaatgassen smaakt nog altijd beter dan eentje met uitlaatgassen.”

Dat het verkeer niet snel door de Herenstraat hoeft te racen, daar is iedereen het wel over eens. Maar nu lijkt de verkeerssituatie toch door te slaan naar een punt dat er totale verkeersopstoppingen veroorzaakt worden. Vindt de gemeente het geen tijd om venstertijden in te voeren waarop de vrachtwagens de winkels in de Herenstraat mogen aanleveren. Zo kunnen buiten de spitstijden extra en onnodige files vermeden worden?
Via een gemeentelijk woordvoerder laat wethouder Leo van der Zon (VVD) weten dat deze oplossing er wat hem betreft niet in zit. “Een deel van de parkeerplaatsen is ook geschikt voor het laden en lossen van vrachtwagens. Mochten deze vol zijn, dan zullen zij op de straat parkeren om te laden en lossen. Ik zie dat niet als een probleem, aangezien de gemeente het doorgaand verkeer door de Herenstraat wil ontmoedigen.”