Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2010

Flirten en cocktails maken op boeiavond

VOORHOUT – Een workshop flirten, leren om alcoholvrije cocktails te maken en een avondje meedraaien met een dj. Dit zijn nog maar enkele van de activiteiten waar de jeugd tussen 12 en 16 jaar van kan genieten tijdens de eerste Boeiavond op vrijdag 24 september. Ook nieuw is dat een pasjessysteem wordt ingevoerd, voor een soepel verloop van de avonden.

Door Joep Derksen

Een vijftal jongeren tussen 18 en 22 jaar zetten de Boeiavonden in @Hok op. Een paar van hen bezochten @Hok al enkele jaren geleden en ze deden dat met veel plezier. “We willen dat de jongeren van 12 tot 16 jaar hier op vrijdagavond een (alcoholvrij) drankje komen doen. Ze kunnen dan luisteren naar de muziek die ze zelf willen horen, poolen of tafelvoetballen. We hebben alle soorten muziek en als iemand iets aanvraagt waar we niet over beschikken, dan downloaden we die plaat.”

De boeiavonden zijn wekelijks op de vrijdagavond. Op de eerste avond (24 september) vinden er workshops plaats, waar de gemiddelde jongere de vingers bij zal aflikken. Wie wil er niet leren flirten, cocktails maken of meedraaien met de dj? Die eerste avond mogen de ouders ook een kijkje nemen om te zien hoe ordentelijk alles verloopt.

Djamila laat weten: “We voeren ook een pasjessysteem in; zonder zo’n pasje kom je niet naar binnen. De jongeren die op de eerste avond een pasje aanvragen, krijgen ‘m gratis. Daarna kost zo’n pasje 3,50 euro. Met die pasjes houden wij als vrijwilligers zicht op de jongeren. Zo zorgen we ervoor dat niet meer dan twee jongeren tegelijk naar buiten mogen gaan.” Een goede maatregel tegen geluidsoverlast, dus.
De Boeiavonden gaan op vrijdag 24 september van start. De avond duurt van 19:30 uur tot 22:30 uur. De komende weken gaan de vrijwilligers heftig flyeren om zoveel mogelijk jongeren aan te sporen de boeiavonden te bezoeken.