Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2010

Heerlijke humor

Dag van de Ouderen is een dag vol plezier

LISSE – De Dag van de Ouderen wordt op 1 oktober een feest voor honderden 60+ senioren. Een programma vol entertainment zal ervoor zorgen dat de deelnemers het een paar uur prima naar de zin hebben. De ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB hebben de handen ineen geslagen en willen met deze dag de wens uitdrukken dat senioren succesvol en zelfstandig ouder kunnen worden.

De vertegenwoordigers van de drie ouderenbonden zijn bijeengekomen om gezamenlijk de Dag van de Ouderen te introduceren. Riny en Jeen Gehrels, Cees ter Wolbeek, Lenie van Velzen en Hans Hoogenbosch praten volop over de doelstellingen van de Dag van de Ouderen en het aantrekkelijke programma waarvan die dag genoten kan worden. Hoogenbosch laat namens de drie bonden weten: ‘Als ouderenbonden van Lisse werken we goed samen en waar we gezamenlijke belangen hebben, treden we ook samen op. De internationale Dag van de Ouderen wordt wereldwijd gevierd en is ingesteld om aandacht te schenken aan de ouderen. Hier in Nederland zijn vragen rond de AOW, pensioenen en zorg, maar wij gaan ons op 1 oktober hier niet mee bezig houden: dan komt er geen kip.’

Hoogenbosch vervolgt: ‘Wij bieden een gevarieerd programma aan, dat in de ochtend in ’t Poelhuys wordt aangeboden en ’s middags in De Beukenhof. Dankzij forse bijdragen van de ouderenbonden en een subsidie van de gemeente is de toegang gratis.’ Na de koffie en het openingswoord van wethouder Adri de Roon (D66) volgt een programma vol met toneel, muziek en dans. Eerst is het heerlijk lachen met de eenakter ‘Ik ben Herbert’ waar het proces van ouder worden op een humoristische wijze op de hak genomen wordt. Na een versnapering volgt een line-dance optreden, waar uiteraard ook aan meegedaan kan worden. Een korte documentaire over het ouder worden in een Afrikaans land als Tanzania doet je weer beseffen hoe fijn het is om als senior in Nederland te wonen. Het programma wordt afgesloten met het Fischer kwartet, dat de sfeer nog verder verhoogt met hun populaire liedjes.
De Dag van de Ouderen is voor alle inwoners van Lisse die 60 jaar of ouder zijn. Het gevarieerde programma wordt aangeboden in ’t Poelhuys van 10:00 uur tot 13:00 uur en in De Beukenhof van 13:45 uur tot 16:45 uur. Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldingsformulier elders in deze krant of per email: gehrels@telfort.nl.