Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2010

Beursvloer Bollenstreek Noord wacht op deelnemers

LISSE – Met een druk op een knop lanceerden vier wethouders de website www.beursvloerbollenstreeknoord.nl. Dinsdag 31 augustus was de symbolische start van een campagne om op woensdag 17 november een beursvloer te organiseren. Op deze beursvloer kunnen maatschappelijke organisaties contacten leggen met bedrijven, overheden en andere maatschappelijke organisaties. Doel is om maatschappelijke initiatieven en ontwikkelingen te ondersteunen. ‘Als een beursvloer in Teylingen lukt, moet het hier ook lukken.’

Ruim 400 organisaties en verenigingen uit Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout zijn aangeschreven om hen te informeren over de beursvloer, die op initiatief van de Lions Club Bollenstreek is opgezet. Hans Lommerse, voorzitter van de Lionscommissie Immaterieel, informeert: ‘De beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden behandeld. Het doel is om matches tot stand te brengen; op een beursvloer wordt niet om geld gevraagd.’ Hij geeft enkele voorbeelden: ‘Als een vereniging problemen heeft met het opstellen van statuten, kan een plaatselijke notaris hen daarbij om-niet helpen. Of medewerkers van een bedrijf kunnen bijspringen wanneer een verzorgingstehuis een ruimte wil opknappen.’

Op de beursvloer worden acht themahoeken ingericht, waar de verschillende wensen van de maatschappelijke organisaties onder verdeeld worden. Zo zijn er de hoeken ‘Klussen en evenementen’, ‘Opleiding en training’ en ‘Marketing en communicatie’, maar ook: ‘ICT en logistiek’, ‘Organisatieadvies’ en ‘Middelen, materialen, faciliteiten’. De themahoeken krijgen een aparte kleur en de hoekmannen / hoekvrouwen kleden zich in diezelfde kleur.

De komende maand wordt bekeken hoeveel organisaties positief reageren op het initiatief voor deze beursvloer. Lommerse: ‘Op 7 oktober beslissen we of we de beursvloer organiseren of niet. We laten de beursvloer doorgaan als we minimaal 40 vraagstellingen hebben. Als we 80 vraagstellingen hebben, dan kunnen we de beursvloer al een groot succes noemen.’ Eind september worden 1.000 bedrijven aangeschreven en in diezelfde periode gaat een aantal Lionsleden langs bij de verschillende ondernemersverenigingen om de beursvloer onder de aandacht te brengen.
De Beursvloer Bollenstreek Noord vindt bij voldoende belangstelling plaats op woensdag 17 november van 17:00 tot 19:00 uur. De locatie is het gemeentehuis van Lisse. Als die dag succesvol is, zal de volgende beursvloer in 2012 plaats hebben.