Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2010

Foute brief doet wethouder versteld staan

KATWIJK – De gemeente ziet ervan af om een dividend van 8.100 euro te ontvangen als aandeelhouder van de Zeehaven IJmuiden N.V. Dit bedrag kan vervolgens gestoken worden in de vernieuwing van wegen en riolering in de Zeehaven. Een voorstel van het college van burgemeester en wethouders hiertoe kreeg tijden de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 15 september de steun van de politieke partijen. Wel moet een addertje onder het gras nog worden uitgezocht.

De PvdA, Gemeente Belangen en ChristenUnie toonden achtereenvolgens hun steun voor dit initiatief. Het bleek dat Jan van der Plas (SGP) zijn werk goed gedaan had: “Ik wilde dit voorstel ondersteunen, maar toen las ik de bijlagen, waar een antwoordbrief in stond aan de Zeehaven IJmuiden. In deze brief staat dat de gemeenteraad op 22 juni af had gezien van de dividenduitkering. Ik heb het uitgezocht: op die datum was er geen gemeenteraadvergadering, maar wel een vergadering van het college. Daar zat portefeuillehouder Gerard Mostert bij: zij hebben overeenkomstig het voorstel besloten. De brief is door de secretaris en burgemeester ondertekend.”
Het werd even doodstil in de raadszaal en wie goed luisterde kon wethouder Mostert bijna naar adem horen happen. Hij liet weten: “Dat is hartstikke fout. Hoe het gebeurd is, daar snap ik niets van. Ik hoor hier voor het eerst van. Ik denk dat deze brief niet uit is gegaan, want volgens mij wist de directeur van de Zeehaven IJmuiden hier niets van. Ik zoek dit uit voorafgaand aan de raadsvergadering.” Als deze brief inderdaad niet verstuurd is, wordt het collegevoorstel in tijdens de aankomende gemeenteraadsvergadering zonder verdere discussie aangenomen. Blijkt de bewuste brief wel verstuurd te zijn, dan kan deze kwestie nog een aardig politiek staartje hebben.