Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Minder geld voor monumentenbeleid

TEYLINGEN – “Externe adviseurs inhuren om de vier jaar geleden opgestelde woonvisie aan te passen, is niet noodzakelijk.” Een meerderheid van de gemeenteraad wees het verzoek van wethouder John Stuurman (D66) af om extra geld uit te geven voor het inhuren van die experts. Voor het opstellen van een monumentenlijst voor de dorpen Sassenheim en Voorhout mag Dorp Stad en Land wel worden ingehuurd, maar dan voor de helft van het door het college voorgestelde bedrag.

Stuurman liet nog weten dat het inhuren van Dorp Stad en Land noodzakelijk is: “Je moet exact de waarde van de panden beschrijven. Dit is om ervoor te zorgen dat de eigenaren niet meer zelfstandig iets aan het pand kunnen veranderen. Wij moeten de Voorhoutse lijst met monumenten terugbrengen tot tussen de 50 en 60 objecten, waarvan wij vinden dat het gemeentelijk architectonisch erfgoed is.” De wethouder maakte een “gekscherende” opmerking: “Als we het monumentenbeleid met de helft van het geld moeten regelen, dan komen er in Voorhout 25 panden op de lijst. Dit zeg ik gekscherend.”

Tevens lieten alle partijen weten tegenstander te zijn van het invoeren van betaald parkeren, al hield de VVD nog een slag om de arm. Bob Keeven, gemeenteraadslid van die partij, oordeelde dat bij het realiseren van ondergrondse parkeergarages wel gedacht moet worden aan het invoeren van een parkeerbelasting.