Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Volop seniorenactiviteiten

TEYLINGEN – Voor de senioren is de komende week veel te beleven in de verschillende dorpskernen. De Dag van de Ouderen wordt op woensdag 29 september gevierd in Sassenheim. Twee dagen later, vrijdag 1 oktober, kan in Voorhout worden aangeschoven. In zowel Sassenheim, Voorhout en Warmond wordt dit jaar hetzelfde programma aangeboden. Tijdens een optreden van het Noordwijks Salonorkest kan men genieten van een heerlijke high tea.

Sassenheim bijt het spits af op woensdag 29 september om 14.00 uur in S.C.C. het Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40). Aanmelden kan bij Welzijn Teylingen of bij de Bond van Ouderen middels de invulstrook in de Nestor van augustus. Op de ‘echte’ internationale Dag van de Ouderen, vrijdag 1 oktober, vindt de viering plaats in de Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 9) in Voorhout. Kaartjes hiervoor kunnen opgehaald worden op dinsdagmiddag 21 september tussen 13.00 en 14.00 uur in de Verdieping. Tot slot staat het Trefpunt in Warmond op dinsdag 5 oktober in het teken van de Dag van de Ouderen. De toegangskaarten kunnen opgehaald worden bij het VVV-kantoor in Warmond vanaf 15 september. De zalen worden geopend om 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. Toegangskaarten kosten € 2,- per stuk.
Van vrijdag 24 september tot vrijdag 1 oktober wordt in heel Nederland de Week van de Eenzaamheid gehouden. Dit is een initiatief om het laatste taboe, de eenzaamheid, te doorbreken. In de bibliotheek van Sassenheim staan op donderdagochtend 30 september informatiestands over wat eenzaamheid nu inhoudt. Je kunt eenzaam zijn zonder jezelf eenzaam te voelen. Stilte is een ander woord voor eenzaamheid.Eveneens is er een digitale ontmoetingsplek in de Bollenstreek waar mensen leuke contacten kunnen leggen om samen op stap te gaan of een hobby kunnen delen. Via www.bollenstreek.50plusnet.nl kan men op verschillende manieren met anderen in contact komen, door e-mail (persoonlijke mailbox), chatten, of een berichtje op het digitale prikbord plakken.
Voor meer informatie: Welzijn Teylingen, T: 0252 231 805 (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur).