Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Elektronisch dossier geflopt

LISSE – Het elektronisch dossier ‘Jongeren in beeld’ (JIB) blijkt een grote flop te zijn. Dit instrument om overlastgevende jongeren in kaart te brengen kon door politie, jongerenwerkers en gemeente gebruikt worden als elektronisch dossier. Probleem is echter dat nieuwe gebruikers eerst een training moeten volgen om wegwijs te worden in de systematiek van JIB en dat gebeurd niet altijd. Ook geven politie en jongerenwerkers aan dat het JIB voor hen te tijdrovend is om te gebruiken. Het programma wordt als traag ervaren; het kost te veel tijd om een nieuwe pagina te laden.
De jongerenoverlast is echter sinds 2008 afgenomen, war het gaat om overlastmeldingen. Momenteel is er in Lisse nog één jeugdgroep actief, die als hinderlijk ervaren wordt. De gemeente stopt met deelname aan het JIB-programma; het jaarlijkse bedrag van 1.000 euro dat overblijft na opzegging van het abonnement kan besteed worden aan initiatieven om jeugdoverlast een positieve draai te geven.