Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Explosieven in Leidsevaart

LISSE – De watergangen en sloten worden onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. De gemeente gaat akkoord met dit verzoek van het Hoogheemraadschap van Rijnland (HHR), zo liet het college van burgemeester en wethouders dinsdag 28 september weten.


Het HHR wil baggerwerkzaamheden laten uitvoeren in het verzorgingsgebied Bollenstreek Noord, waaronder Lisse valt. Hieraan voorafgaand heeft het bureau T&A Survey BV onderzocht of er explosief materiaal in de sloten ligt. Dit blijkt zo te zijn; niet alleen in de gemeente Lisse, maar ook in Hillegom, Noordwijkerhout en Bloemendaal. Voor Lisse en Hillegom gaat het om afwerpmunitie die in de Leidsevaart liggen. Zodra het explosieve materiaal gevonden wordt, dient het door de explosieven opruimingsdienst van de Landmacht vernietigd te worden. Hiervoor wijst de gemeente een geschikte locatie aan, zodra dit noodzakelijk blijkt te zijn.