Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Ondernemend Lisse was een oase van rust

LISSE – ‘Het kan altijd erger’. Het afgelopen jaar hebben enkele Lissese ondernemers het bijltje erbij neer moeten gooien en tijdens de nieuwjaarsreceptie van Alverha op dinsdag 4 januari werd bij deze ontwikkeling stil gestaan. Voorzitter Cor de Vos memoreerde aan natuurrampen om aan te geven dat veel mensen elders in de wereld pas écht reden tot klagen hebben. Hij liet weten tevens een groot voorstander te zijn van een gemeentelijke fusie: ‘Hoe minder burgemeesters en wethouders, hoe minder last we hebben van wachtgeld. Dat scheelt een slok op een borrel!’ Ruim honderd ondernemers bezochten de nieuwjaarsreceptie die plaats vond in het winterpaviljoen van de Keukenhof.

De Vos gaf ook aan dat de komst van de Rijnlandroute ‘snel, compleet en ongefaseerd’ aangelegd moest worden. Als er geldgebrek zou zijn voor deze nieuwe verbindingsweg tussen Katwijk en de A44 – A4, dan moet dat maar uit het potje van de Rijn Gouwe Lijn komen, zo oordeelde De Vos. Afgezien van de wereldperikelen en de regionale beslommeringen, haalde de voorzitter ook uit naar Lissese gebeurtenissen. Hij bekritiseerde het afsluiten van het parkeerterrein aan de Schoolstraat (tegenover De Gewoonste Zaak). ‘Die parkeerplekken hebben we in Lisse hard nodig! Waarom wordt het terrein nu al afgesloten, want de komende jaren vinden er toch geen bouwactiviteiten plaats!’

De tweede spreker was Martijn Tibboel, vice-voorzitter van Koop Centrum Lisse (KCL). Hij keek meer naar de toekomst en vond dat Lisse nog beter op de consumentenkaart gezet moet worden. ‘Het moet beter, want andere winkelcentra staan niet stil.’ Hij kondigde een actie aan die dit voorjaar begint en waarbij maandelijks veel prijzen aan consumenten worden weggegeven.
Erik Stroombergen, voorzitter van de Business Club Lisse (BCL) besloot het rondje van de nieuwjaarstoespraken. Hij gaf aan blij te zijn dat de werkzaamheden aan de N208 bijna afgerond zijn en riep de ondernemers van Meer en Duin op om nu eindelijk door te pakken waar het gaat om het glasvezelnetwerk: ‘Nu liggen er alleen maar lege buizen. De tijden zijn veranderd, want er wordt niet meer naar bedrijven gezocht, ondernemers moeten ervoor zorgen dat ze gevonden worden.’ In 2010 was Lisse een oase van rust, zo vond Stroombergen, ‘We moeten van 2011 een succes maken!’ Dit moet gebeuren door nog meer gebruik te maken van de gelden van het Ondernemersfonds, waarbij extra aandacht zal uitgaan naar de bedrijven in het buitengebied. Maar ook riep Stroombergen de ondernemers op zich meer te richten op samenwerking met het onderwijs. ‘Als de economie aantrekt, zal de krapte op de arbeidsmarkt direct voelbaar zijn; dan is het goed om de juiste contacten te hebben.’