Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Priesterkoor in de steigers

LISSE – Het priesterkoor van de Agathakerk (Heereweg 273) wordt gerenoveerd. De zijkanten worden gesloopt, waarna de treden voortgezet worden in de hoek en aan de zijkanten. Hierdoor kan het podium ook voor andere activiteiten gebruikt worden als de mis. De monumentencommissie gaf donderdag 6 januari haar instemming voor de plannen.
De vierkante tegels van leisteen blijven in de nieuwe situatie gehandhaafd, evenals het Belgische hardsteen. Aangezien de kerkelijke interieurcommissie van het Bisdom al naar deze plannen heeft gekeken en haar goedkeuring heeft gegeven, oordeelden de leden van de monumentencommissie dat zij ook geen bezwaren wilden aangeven. Zodra de vergunning is afgegeven, wil het bestuur van de Agatha zo snel mogelijk beginnen met de renovatie, zodat het werk voor Pasen is gerealiseerd.