Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

Lauwe ontvangst voor muziektent

LISSE – Een particulier initiatief om een muziektent op ‘t Vierkant te plaatsen, krijgt niet het warme welkom waarop Peter van der Klauw gehoopt had. Al enkele jaren geleden vroeg toenmalig citymanager hem of hij ergens een muziektent vandaan kon halen. Het is Van der Klauw eindelijk gelukt, maar de toestemming om de muziektent daadwerkelijk opgesteld te krijgen, hangt af van een traag ambtenarenapparaat.

Tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 28 februari deed Van der Klauw zijn verhaal. ‘Ik heb een muziektent op de kop kunnen tikken die aan het eind van de jaren ’50 is gemaakt. We zitten hier in Lisse om een muziektent te springen en ik wil het muziektentje restaureren en op ’t Vierkant plaatsen. Ik heb hiervoor een aanvraag gedaan bij de gemeente, maar ik moest eerst aan hen kunnen aantonen of er wel belangstelling is voor een muziektent. Momenteel beraadt de gemeente zich over de herinrichting van ’t Vierkant; ze omarmen de muziektent niet.’ Hij verzucht: ‘Ik moet zo m’n best doen om de muziektent gerealiseerd te krijgen, maar had graag gezien dat het andersom was.’

De restauratiekosten bedragen naar schatting 20.000 euro. Van der Klauw benadert verschillende fondsen om sponsoring te krijgen en een subsidieaanvraag is ook bij de gemeente ingediend. Een aanwezige ambtenaar informeerde dat de gemeente zal bekijken of een muziektent kan worden ingepast in de plannen voor ’t Vierkant.