Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

Plannen kastelendag bekend

LISSE – De kastelendag van de Bollenstreek wordt dit jaar tegelijk met de landelijke kastelendag georganiseerd: op tweede pinksterdag, maandag 13 juni. Dit deelde Han van Os, bestuurslid van de Vrienden van Dever mee tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 28 februari.

De kastelendag is opgezet om meer bekendheid te geven aan het kasteel. Dit jaar trekken ’t Huijs Dever en kasteel Keukenhof gezamenlijk op. Die dag vindt er op Keukenhof twee keer een roofvogelshow plaats: van 12:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 16:00 uur, evenals het koor De Gele Hoed, dat twee keer drie kwartier optreedt. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen deelnemen aan een rondleiding in het kasteel.

Bij Dever is de entree gratis; zowel buiten op het terrein als binnen. Een re-enactmentgroep plaatst middeleeuwse tenten op het achterterrein waar gekookt en geweven wordt. Op het voorterrein vinden demonstraties zwaardvechten en boogschieten plaats. Van Os liet weten circa 800 volwassen bezoekers te verwachten om deze festiviteiten te bezoeken.