Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2011

Plannen voor brede school worden duidelijk

LISSE – Een kwalitatief goede en duurzame brede school waar meerdere voorzieningen in komen. Het gaat dan om de twee basisscholen De Tweemaster en de Willibrord, maar ook kinderopvangorganisatie SKOL en een gymnastieklokaal. De brede school wordt gerealiseerd aan de Oranjelaan. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf dinsdag 1 maart uitleg over de plannen.

‘Het wordt een mooie moderne school met een heel flexibele indeling. De school krijgt ook een hart: in het midden van het gebouw zit een soort zaal met een grote trap: die kan gebruikt worden om naar boven te lopen, maar kan ook dienen als tribune.’ Een gymzaal is ook opgenomen in de plannen; van deze faciliteit kan ook de kinderopvang gebruik maken. Brekelmans: ‘Dat is een heel mooie oplossing.’

Op dit moment zit carnavalsvereniging De Gaapstokken op het terrein waar de brede school komt. De gemeente is in overleg met hen om de Gaapstokken te verplaatsen naar een alternatieve locatie. De wethouder: ‘We kijken of ze in een van onze A-accommodaties willen gaan. Dat kan zijn De Greef, het Poelhuys, het nog te bouwen Kindervreugd of het nieuwe gebouw van Reflex. Daar staat een bar en een unit naast de gymzaal. Reflex gebruikt dat voor maar relatief weinig tijd.’ Brekelmans hoopt op korte termijn te horen waar de voorkeur van de Gaapstokken naar uit gaat. Als het aan de wethouder ligt, wordt zo snel mogelijk begonnen met de bouw van de brede school. Met daarnaast parkeerfaciliteiten, een goede ontsluiting en een kiss en ride strook.