Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 mei 2011

Samenloop voor Hoop

NOORDWIJK – De actie Samenloop voor Hoop is op dit moment in volle gang. Vierentwintig uur lopen gepassioneerde mensen door regen en wind over het veld van de Topklasser V.V. Noordwijk om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker.



De opbrengsten van deze benefietactie komt volledig ten goede aan de KWF Kankerbestrijding. Algemeen Directeur Michel Rudolphie liet weten bijzonder ingenomen te zijn met dit initiatief dat voor het eerst in Noordwijk plaats vindt.


Burgemeester Harry Groen toonde ook zijn intense betrokkenheid: ‘Ik heb in 1974 ook te maken gehad met kanker. Als je het ooit hebt gehad, blijft het als een spook altijd op de achtergrond aanwezig. Het is goed om geld te genereren om deze ziekte effectief te behandelen, zodat we over veertig jaar kunnen stellen dat kanker een overwinbare ziekte is geworden.’



Terwijl Paul Sellers het lied “You’ll never walk alone” zong, gingen om exact 16:00 uur op zaterdag 28 mei de honderden deelnemers van start. Enkelen waren tot tranen geroerd bij het zien van zoveel betrokkenheid voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.