Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

Schadevergoeding

LISSE – Het verlenen van een bouwvergunning voor de oprichting van een Transmuraal Centrum (TMC), heeft een financiële vergoeding opgeleverd voor drie gezinnen. Deze mededeling deed het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 26 april.

Het TMC moet een woon-zorgcomplex worden bestaande uit een verpleeghuis voor psychogeriatrische bewoners, zorgvoorzieningen en een restaurant. Doel is om dit TMC te vestigen op de locatie tussen de Ruishornlaan, de 2e Poellaan en de Rijnsloot. In 2008 werd de bouwvergunning afgegeven en als gevolg daarvan hebben vier omwonenden een planschadeverzoek ingediend. Zij gaven aan dat hun woongenot en de waarde van hun woningen door de bouw van het TMC worden verminderd. Het bureau SAOZ heeft deze claims beoordeeld en geeft aan het gelijk aan de bewoners van drie huizen aan de Henriëtte Roland Holstlaan. Eén verzoek is echter afgewezen. De drie aanvragers van de schadevergoeding kunnen in totaal een bedrag tegemoet zien van 26.480,68 euro. Of het TMC daadwerkelijk gerealiseerd wordt, is echter nog lang niet zeker; de gemeente wil hier voor juli duidelijkheid over hebben.