Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2011

Geen subsidie gedenkboek

LISSE – De Heilige Willibrordus Parochie kan fluiten naar een subsidie voor de heruitgave van het gedenkboek ‘De Aagtenkerk van Lisse’. De leden van de commissie Culturele Zaken waren maandag 30 mei niet enthousiast.

In een subsidieverzoek voor een bedrag van maximaal 12.850 euro liet Lidwien Smakman-Hageman weten: ‘Gelet op de al vele jaren geldverslindende renovatie en restauratie van het unieke kerkelijke monument heeft het kerkbestuur slechts de ruimte tot een bescheiden financiële bijdrage aan het gedenkboek. Wij willen u daarom vragen een financiële bijdrage te willen verstrekken voor de productie van het jubileumboek. Uw bijdrage kunt u overmaken op bankrekening (xxx).’

De commissieleden waren onvermurwbaar: ‘We vinden dit niet passen in ons beleid. De prijs om zo’n boekje te kopen is 10 euro; dat is vrij laag, dus haal die prijs omhoog’, zo waren enkele suggesties van de commissievoorzitter. De gevraagde subsidie wordt niet toegekend.