Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2011

Kil Poelhuys aangepakt

LISSE – STOL Architecten heeft van de gemeente de opdracht gekregen om ’t Poelhuys te verbouwen. Begin 2012 moet het eindresultaat zijn dat ’t Poelhuys een multifunctioneel buurtgebouw is, dat voldoet aan de moderne eisen voor de gebruikers.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) is blij dat er nu eindelijk spijkers met koppen geslagen worden: ‘We stoeien al jaren met dit idee. We hebben drie bureau’s gevraagd een offerte in te dienen voor het maken van een ontwerp en STOL kwam als beste uit de bus. De komende maanden wordt gewerkt aan de hele uitstraling van ’t Poelhuys en worden wanden, vloeren en plafonds onder handen genomen. Nu heeft ’t Poelhuys een wat kille uitstraling; door de steriele vergaderkamers en kille muren mis je inkomsten. De accommodatie moet uitnodigend zijn en wij willen het opfleuren, zodat mensen er meer gebruik van maken.’ STOL voert in opdracht van de gemeente de aanbestedingsprocedure uit aangaande het selecteren en uitnodigen van aannemers. Het totale budget voor de renovatie bedraagt circa 200.000 euro.