Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Losse flodders

LISSE – Om in een tijd van bezuinigingen ieder jaar toch 50.000 euro extra beschikbaar te stellen voor de ambtenaren is ongewenst. Zeker omdat de nota Strategisch personeelsbeleid nog niet is uitgewerkt. De oproep van de coalitiepartijen CDA, PvdA en SGP/ChristenUnie om voorlopig te wachten met het beschikbaar stellen van deze halve ton haalde het echter niet tijdens de behandeling van de kadernota 2012 in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni.

Gemeenteraadslid Bert Verdoes (PvdA) liet weten dat hij het te ver vond gaan om structureel 50.000 euro te reserveren ‘voor iets wat niet helder is’. Die 50.000 euro is uit de lucht gegrepen, want de wethouder heeft niet duidelijk kunnen aangeven waar het geld voor bedoeld is.’ Gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) vroeg zich af of de coalitiepartijen VVD, Nieuw Lisse en D66 ‘op losse flodders geld ter beschikking wil stellen’. Hij reageerde hiermee op de woorden van gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) die liet weten dat er best wat geld besteedt mag worden voor iets nieuws waarover op 31 augustus een presentatie wordt gehouden.’

Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) wilde niet over losse flodders spreken. ‘We willen proactieve ambtenaren en een nieuwe manier van werken. Dat kost geld.’ Wethouder Adri de Roon (D66) verduidelijkte: ‘We zien als college uitgaven aankomen en in de kadernota geven we deze uitgaven alvast aan. Anders kan dat nieuwe beleid niet in het hele volgende jaar worden uitgevoerd. Vertrouw erop dat u een voorstel krijgt voor de begroting en als u het niet bevalt, kunt u het afschieten.’ Na deze woorden werd het amendement afgewezen.