Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Noodoproep voor Wmo adviesraad

LISSE – De Wmo-adviesraad is dringend op zoek naar nieuwe leden. Bij de oprichting enkele jaren geleden waren er nog twaalf mensen die zich bezig hielden met de – vaak ingewikkelde - problematiek rondom de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Door ouderdom, ziekte of verhuizingen is dat aantal geslonken naar vijf. Voorzitter Berna van Amersfoort deed tijdens de vergadering van de Seniorenraad op maandag 27 juni een oproep.

Van Amersfoort is zelf ook lid van deze commissie en ze stelde: ‘We hebben dringend behoefte aan uitbreiding van de Wmo-adviesraad. Maar je moet een vertegenwoordiger van een belangengroep zoals jeugd, psychiatrische patiënten of verstandelijk gehandicapten zijn. De Wmo-adviesraad heeft mensen nodig die thuis zijn in de problematieken die deze belangengroepen aangaan.’

De Wmo-adviesraad heeft al een brief verstuurd naar de verschillende instellingen in Lisse met het verzoek aan mensen om lid te worden, maar daar heeft niemand op gereageerd. Ondertussen loopt de druk op de resterende leden langzaam op. ‘We verdelen de taken, maar soms kies ik ervoor om bijvoorbeeld niet naar een bijeenkomst over gehandicapten te gaan. Vijf mensen is toch wel heel krap, moet ik zeggen’, aldus Van Amersfoort.

Ze besloot: ‘Het is ontzettend jammer dat we momenteel niet genoeg mensen hebben met kennis van zaken uit het werkveld. We bereiken niet alles wat we willen, maar we hebben toch een aantal beleidszaken kunnen ombuigen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de thuisindicatie en dat langdurige zorggevallen niet meer ieder jaar naar de veiling hoeven.’