Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Ouderenkoor zucht onder lasten

LISSE – Nu het ouderenkoor niet meer onder de hoede van de SWOL valt, worden de leden ervan geconfronteerd met een sterke kostenverhoging. Dit kan leiden tot het opzeggen van het lidmaatschap bij velen van deze zangvereniging waarbij de gemiddelde leeftijd op 77½ jaar ligt. Deze mededeling deed Isaac in ’t Veld, lid van de Seniorenraad in de vergadering van maandag 27 juni.

‘Het is altijd zo geweest dat het Ouderenkoor financieel niets hoefde te doen, omdat het onder de SWOL viel’, liet in ’t Veld weten. De dirigent werkt echter volgens een afgesproken vaste CAO-vergoeding en ook de huur van een piano kost geld. Deze kosten moeten voortaan door de leden zelf worden opgebracht. De leden van het ouderenkoor hebben een brief naar wethouder Adri de Roon (D66) gestuurd om aandacht te vragen voor hun problematiek.

Hoewel deze problematieken niet direct onder de Seniorenraad vallen, uitten de leden wel hun sympathie. Voorzitter Berna van Amersfoort liet weten: ‘De SWOL heeft nooit de tarieven stapsgewijs verhoogd. Nu wordt er een inhaalslag gemaakt. Hierdoor is het voor sommige mensen schrikken als er in een keer een sterke verhoging zit.’ Hans Hoogkamer zag nog een lichtpuntje: ‘Veel leden van het ouderenkoor vallen onder de noemer kwetsbare ouderen. Als je boven het gemiddelde van 77 jaar oud bent, zit je al behoorlijk in de hoek van kwetsbare ouderen. De SWOL is er voor kwetsbare ouderen: vanuit dit perspectief zou er wat met dit probleem gedaan kunnen worden.’