Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

NicKel Ruildiensten uit de brand

LISSE – Wie goed doet, zal ook goed ontmoeten. Deze spreuk is voor Armella Arentsen op het lijf geschreven; vorig jaar richtte zij NicKel Ruildiensten op. Mensen met een kleine portemonnee kunnen hun spullen inruilen voor een zelfbedacht waardesysteem en met hun NicKels weer andere spullen kopen. Deze dienstverlening, waar Arentsen geen financiële winst aan overhoudt, speelde zich vrijwel altijd af vanuit haar eigen huis.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Arentsen’s onderkomen propvol stond met kleding, kasten, boeken en wat al niet meer. Deze week werd bekend dat NicKel tijdelijk gebruik mag maken van het voormalige kantoor van de Huurders Belangen Vereniging Bollenstreek (HBVB) aan de Nassaustraat 41. Arentsen heeft hiervoor toestemming gekregen van woningcorporatie STEK, de HBVB en de heer Huizer. Zelf zegt ze hierover: ‘Het is zo onwerkelijk dat ik bijna nog niet eens blij durf te zijn met dit aanbod. Dat er nog meer mensen zijn die in het concept van NicKel geloven wist ik, maar dat zij zich ook met man en macht zo ingezet hebben, dat doet me zo goed!’

Ze vervolgt: ‘Ik wist dat het me zou lukken, maar dat ik het niet alleen zou redden, besefte ik ook wel degelijk. Daarom ben ik heel blij met alle support en steun die ik krijg en gekregen heb. Ooit komt de gelegenheid dat ik wat terug kan doen.’ Over een paar weken vindt de eerste inloopdag plaats.