Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2011

Twitter slaat niet aan

LISSE – Communiceren richting de inwoners is leuk, maar dan moeten die inwoners er wel belangstelling voor tonen. Zo meldde de afdeling communicatie op vrijdag 19 augustus aan de gemeenteraadsleden dat ze een ‘primeur’ hadden. ‘Ook zonder twitteraccount kunnen burgers zich mengen in een discussie van de gemeente Lisse! #goedbezig ;-)’.

Meer dan een week later blijkt die primeur niet echt geslaagd te zijn; waar dagelijks miljoenen Nederlanders een veelvoud aan tweets de wereld in stuurt, mag de gemeente slechts trots zijn op twee tweets. Zo schrijft ene Paul: ‘Twitter is een interessant medium voor een gemeente om nieuwe doelgroepen te bereiken. Vindt je dat ook...’. Hierop antwoordt ‘Duncan’: Ja, ga van onze belastingcenten lekker zitten twitteren. Stop ermee en de twitter ambtenaar omscholen naar echt...’ De respondent geeft hiermee de aanzet tot een goede discussie: moet de gemeente nou echt de door inwoners betaalde tijd stoppen in het twitteren? Of, zoals onlangs in een cartoon uitgebeeld werd: ‘Ik werd vandaag tijdens het twitteren behoorlijk door mijn werk gestoord’.