Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Parkeerterrein Valent als oplossing voor parkeerproblemen Vreewijk

NOORDWIJK – Met veel meten en een beetje hangen en wurgen blijkt uit onderzoek dat Vreewijk binnenkort veertien parkeerplaatsen rijker kan worden. Die plekken worden gerealiseerd door het legaliseren van enkele illegale parkeerplaatsen en het creëren van nieuwe locaties ten koste van een deel van een speelterreintje. De leden van de Commissie voor Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte (VBO) & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden (AOR) toonden zich dinsdag 4 oktober overwegend positief.

Fractievoorzitter De Ridder (CDA) erkende dat er een parkeerprobleem is. ‘Het wijkje Zeewijk is een inbreidingslocatie geweest en in 1977 waren er andere parkeernormen dan nu. Het zou fantastisch zijn als zorgcentrum Jeroen de gelegenheid biedt aan bezoekers en medewerkers om te parkeren op eigen terrein.’ Commissielid Van Schouwenburg pleitte voor de invoering van een vergunningenstelsel, maar zijn collega Van der Aart (Puur Noordwijk) keek met nadruk naar het parkeerterrein bij Valent. ‘Momenteel is de slagboom bij parkeerterrein Valent kapot en voor veel omwonenden geeft dat een oplossing, want veel automobilisten parkeren nu bij Valent en niet meer in Vreewijk.

Wethouder Martijn Vroom (CDA) erkende dat dit het geval was, maar constateerde een probleem. ‘Het terrein van Valent is in principe betaald parkeren voor iedereen. Toen de slagboom het nog deed, stond het altijd leeg. Er is een gesprek gepland met een lid van de Raad van Bestuur van Valent om hierover te praten. Het is echter niet onze grond en behalve dringend vragen kunnen we niet heel veel meer. Aan de andere kant is het bestuur van Valent er veel aan gelegen om een goede band met de buurt te hebben.’