Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Poelmarkt aangepakt

LISSE – De gemeente helpt mee om de verpaupering en leegstand van de Poelmarkt aan te pakken. Bij wijze van hoge uitzondering wil het college van burgemeester en wethouders toestaan dat acht minder parkeerplaatsen dan minimaal noodzakelijk is, worden aangelegd. Als tegenprestatie zorgt de verhuurder van de Poelmarkt, Urban Interest, ervoor dat het winkelcentrum flink opgeknapt wordt. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) verstrekte dinsdag 4 oktober meer informatie.

‘Het ziet er niet fraai uit op de Poelmarkt’, aldus Brekelmans. ‘Urban Interest wil investeren, maar met de huurders is er een geschil over de gezamenlijks kosten die ze moeten maken.’ De huurders hebben hier bij het college aandacht om gevraagd. Het laatste wat de wethouder wil, is dat de gemeente betrokken wordt bij een particulier conflict, maar een winkelcentrum heeft wel een maatschappelijk belang.

Brekelmans: ‘Het nieuwe plan van Urban interest zorgt voor een aardige impuls voor het winkelcentrum. Er komt een grotere C1000 supermarkt, met een omvang van 1.578 m2 in plaats van de huidige 1.300 m2. het binnenpleinhalletje verdwijnt, daar komt één grote nieuwe ruimte, specifiek bestemd voor één huurder.’ De winkels rechts van de supermarkt moeten hiervoor verplaatst worden en dat zal deels naar de voorkant van het pand gebeuren. Er komen op die locatie echter minder winkelruimtes terug, dan er nu winkels in de Poelmarkt zijn. Brekelmans: ‘Urban Interest is met alle winkeliers in gesprek, maar ze zijn er nog niet met iedereen uit.’ De omgevingsvergunning wordt deze week ter inzage gelegd.