Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2011

Pleidooi tegen verpaupering

NOORDWIJK – ‘In onze wijk is sprake van verpaupering, overlast en vandalisme.’ Met deze woorden hield mevrouw Haasma, voorzitter van de werkgroep Groen namens de wijkvereniging Het Oude Zeedorp een pleidooi voor een betere buurt. Ze vroeg de politiek om hulp en aandacht tijdens de vergadering van de commissie Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden van dinsdag 8 november.

Ze stelde: ‘we hebben het groen geëvalueerd en een plan gemaakt om het te verbeteren. Nadat we in eerste instantie groen licht kregen, deelde de wijkregisseur ons mee dat er geen beleid, geen geld en geen menskracht was om de plannen uit te voeren.’ Deze mededeling kwam nadat de groengroep een jaar is bezig geweest met de voorbereidingen. Volgens de inspreekster heeft wethouder Martijn Vroom (CDA) laten weten dat het ontbreken van geld terug te voeren is op de gemeenteraad. Omdat de nota Beleidsbeheer is afgewezen, is er dus geen beleid en geen geld voor dat gebied.’

De inspreekster vond het niet eerlijk: ‘Wij zijn allemaal vrijwilligers. Wij hebben de nota niet teruggestuurd; dat heeft de politiek gedaan.’ De wijkvereniging heeft een subsidie aangevraagd voor achterstallig onderhoud bij kern Noordwijk aan Zee: ‘Haal het opknappen van onze wijk naar voren. Vinkeveld en Duinpark gun ik het opknappen, maar er is geen wijk waar het zo versteend is. Kijk maar in de Schoolstraat en Binnenweg: allemaal betonpalen. In de grote bak is al tien jaar geen schaar meer in geweest. Het ziet er niet uit.’ Ze pleitte ook voor een projectsubsidie, zodat mensen een geveltuintje kunnen aanleggen.