Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2012

Hotelplannen gaan lang duren

NOORDWIJK – Het gaat nog minimaal een half jaar duren, voordat de plannen van het Alexander Hotel en de Hotels van Oranje een volgende fase in gaan. Dit liet wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) woensdag 21 december weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij beantwoordde een vraag van fractievoorzitter Diane Zandvoort (WNW/Liberaal Noordwijk).

Zij wilde weten wanneer die plannen van start gaan en op welk moment de gemeenteraad bij de besluitvorming wordt betrokken. De Lange liet weten dat er nog geen formeel verzoek binnen is gekomen van Hotels van Oranje. In een commissievergadering van februari wordt wel een voorstel van het Alexander Hotel besproken. Maar er liggen nog veel beren op de weg, aldus de wethouder: ‘Beide plannen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan. Dus moet een volledige bestemmingsplanprocedure doorlopen worden. Dat is een procedure die minimaal een half jaar in beslag neemt. Met deze twee grote plannen zal het waarschijnlijk wel langer zijn, omdat er wellicht bezwaren zijn.