Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2012

Jongerenraad kampt met uitstroom

NOORDWIJK – De Jongerenraad moet snel een doorstart maken, anders dreigt het einde van deze inspraakgroep. Deze conclusie werd niet zo hard gesteld, maar kon wel tussen de regels door gelezen worden tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december.

Door bezuinigingen is de ambtelijke steun voor de Jongerenraad weggevallen. Een aantal jongeren is vanwege andere drukke werkzaamheden of het volgen van een nieuwe studie gestopt met hun inzet voor deze club. Op dit moment is er nog maar een zestal jongeren over die de kar trekt. Het is een dilemma, zo beantwoord wethouder Martijn Vroom (CDA) een vraag van fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD/JES). ‘Er is een heel enthousiaste start gemaakt en een aantal mensen heeft er veel energie in gestopt. Maar als die energie weg valt is het moeilijk om kwaliteit te garanderen. En er is een kloof tussen de jongeren die hier mee bezig zijn en de jongeren die in het dorp wonen. Zij moeten daar een brug tussen slaan.’ De gemeente heeft de jongerenraad in contact gebracht met de jongerenwerkers; mogelijk kan hier een samenwerking uit voortvloeien. Ook wordt gekeken of de jongerenraad in contact gebracht kan worden met de scholen in Noordwijk.