Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Koopzondag een feit

NOORDWIJK – Alle winkels mogen zeven dagen in de week open zijn. Met dit voorstel stemde een meerderheid van de gemeenteraad in tijdens de vergadering op woensdag 21 december.

De dames Versteege (Puur Noordwijk) en Van der Jagt (VVD/JES) haalden de ‘unanieme’ steun van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) aan als argument dat er brede steun bestaat voor het invoeren van de koopzondagen. Gemeenteraadslid Barnhoorn (CDA) liet weten dat het aan de ondernemers zelf is om te besluiten of ze open willen gaan. Zijn collega Hans van den Berg (Progressieve Combinatie) vreesde dat de kleine winkeliers ‘met bosjes om zullen vallen’, maar fractievoorzitter Diane Zandvoort (WNW/Liberaal Noordwijk) liet weten van harte voorstander te zijn.

Wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) dankte de raad voor de steun en liet weten dat ‘elke ondernemer zijn eigen weg moet zien te vinden met de koopzondagen.’ Een grote meerderheid stemde voor invoering van de koopzondagen, met uitzondering van één CDA-raadslid en twee leden van de Progressieve Combinatie.

1 Comments:

At 10:52 p.m., Anonymous Geertje said...

Wij mochten laatst genieten van een koopzondag in Enschede, ik vond het heel fijn. Ik vraag mij altijd wel af of de mensen het wel fijn vinden om te werken of dat ze lichtelijk gedwongen worden.

 

Een reactie posten

<< Home