Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 januari 2012

Paniek in Wasbeek

SASSENHEIM – Een tweejarig jongetje is zondag bijna verdronken in zwembad De Wasbeek. Hij was met twee zwembandjes om de armen het water in gegaan, maar één bandje was afgegleden, zo laat een getuige weten. Een zwemster vond het kindje met zijn gezicht onder water en draaide hem om. Zijn gezichtje was blauw en het jongetje ademde niet meer. Hierop gaf een van de badgasten gaf hem een hartmassage. Op het moment dat de defibrillatormachine werd aangesloten, kwam het hart van het jongetje weer op gang. Hij proestte overtollig water uit en werd door de opgeroepen ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met het slachtoffertje is, was op het moment van het verschijnen van de krant nog niet duidelijk.

Hans van der Linden, algemeen manager van het zwembad, laat weten dat het toezichthoudende personeel na afloop naar huis is gestuurd om bij te komen van de schrik. Hoe heeft deze verdrinking kunnen gebeuren, terwijl er wel toezicht is langs de kant van het zwembad? Hij laat weten: ‘We hebben een toezichtplan, waarbij we strategische plaatsen hebben aangewezen om toezicht te houden op de zwemgasten. We gaan tegen het licht houden waar de medewerkers stonden en beoordelen dan of we het toezicht kunnen verbeteren.’