Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Twijfels over ABC

LISSE – De nieuwbouw van het sportcomplex in het Sportlaangebied begint in 2013. Het zwembad wordt in 2015 gesloopt. Een jaar eerder vindt waarschijnlijk de sloop plaats van de tennishal en de Tweemaster. Deze informatie bracht de gemeente naar buiten tijdens de Raadsinformatiebijeenkomst van woensdag 25 januari.

Begonnen is er al met de sloop van delen van het Fioretti en de bouw van de Brede School. In de afgelopen tijd is geluisterd naar opmerkingen uit de buurt over de nieuwbouwplannen, zo laat een ambtenaar weten. Hierdoor komt er een betere indeling van het zwembad, worden gymzalen gedraaid en wordt de toegang voor gehandicapten verbeterd.

De oorspronkelijk bedachte halfverdiepte parkeergarage onder het plein blijkt ‘technisch niet haalbaar’ te zijn. De geplande tweelingtorens van zes appartementen gaan naar acht appartementen per laag. Voor het villagedeelte van het plan (ruwweg op de locatie van de Van Speijkflats) houdt de gemeente een plan B in het achterhoofd. Of, in ambtelijke termen: kaders voor een fall back scenario voor de langere termijn’, zodat er alternatieven zijn op het moment dat de villa’s niet verkocht en gebouwd worden.

Tijdens de vragenronde werd wethouder Bas Brekelmans (VVD) het vuur na aan de schenen gelegd. Frans Warmerdam wilde weten wat er met het gebouw van de kanovereniging gebeurt. De wethouder: ‘Dat is een noodgebouwtje en gaat weg. We hebben het hier al jaren over met de kanovereniging, maar zijn er nog niet uit waar een vervangend gebouw moet komen. Aan de kop van de Greveling is de meest waarschijnlijke optie.

Inwoner Cees Horsman stelde: ‘In de raamovereenkomst wordt ABC Vastgoed genoemd, maar nu is de naam van de organisatie: ABC Conceptontwikkeling, waaronder ABC Vastgoed Lisse BV valt. Is die raamovereenkomst nog wel geldig? Een ambtenaar liet weten dat dit wel zo was. Horsman vervolgde: ‘Hoe is die groep ABC door de selectie gekomen? Het bedrijf lijdt grote verliezen en de gemeente loopt hierdoor een groot risico. Werken we met een partij die betrouwbaar is? Er is een familierelatie met de wethouder.’ Brekelmans kapte deze vragen af en zei dat de bijeenkomst verder moest in verband met de tijd.

Even later gaf Brekelmans toch weer het woord aan Horsman en gaf hem de gelegenheid nog aanvullende vragen te stellen. De wethouder gaf als antwoord: ‘ABC is tijdens de aanbesteding voor het Sportlaanproject gechecked op hun financiële stabiliteit. We hebben geen aanleiding om daaraan te twijfelen, maar ik kan niet zeggen dat er nooit wat gaat gebeuren.’